Η Δρ. Χρύσα Ζησίμου Πολιτοπούλου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από το 2004.

Κατά το 5ο έτος των σπουδών της έλαβε υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς πέτυχε μέσο όρο βαθμολογίας 10,00.

Έπειτα από την μετεκπαίδευσή της στο Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων Αθηνών «Ανδρέας Συγγρός», έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου.

Αριστεύοντας στις εξετάσεις του Νοσοκομείου, έλαβε την «Υποτροφία Παπαδέα» και μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του «Denver Colorado Hospital» με έμφαση στην κλινική και αισθητική δερματολογία και στις εφαρμογές Laser.

Παράλληλα παρουσίασε κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, που έλαβε χώρα στο Denver εκείνη την περίοδο, ενδιαφέροντα περιστατικά από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» παραμένει ως ειδικευμένη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην Πανεπιστημιακή Κλινική από τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη, συμμετέχοντας παράλληλα ως ερευνήτρια σε πλήθος μελετών του νοσοκομείου.

Το 2013 ξεκίνησε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής και των European Academy of dermatology Venereology, American Academy of Dermatology Venereology.

Δείτε το Βιογραφικό.